Elektrische auto’s zijn de laatste jaren enorm in opkomst. De technologie van elektrische auto’s ontwikkelt zich in razend tempo en er komen steeds meer betaalbare modellen op de markt. In vergelijking met een dieselauto heeft het rijden in een elektrische auto heeft veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen en zaken waaraan jij moet denken hier voor je op een rij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van een all risk autoverzekering, zodat jouw nieuwe auto vergoed is tegen schade.

Nieuwe wagen

Elektrische auto’s zijn nog niet zo lang op de markt. Wel zijn veel automerken heel hard bezig om het beste nieuwe elektrische model te ontwikkelen. Als je voor een elektrische wagen wilt gaan koop je dus een nieuwe auto, of schaf je een jonge tweedehands aan. Wanneer je kijkt naar een autoverzekering afsluiten voor een elektrische auto is een allriskverzekering de verstandigste keuze. Deze autoverzekering is het beste voor nieuwe wagens, omdat je hierbij bent verzekerd tegen alle soorten schade aan jouw auto, zelfs wanneer je dit zelf hebt veroorzaakt. Check de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar om te weten wat er precies onder de dekking valt.

Belastingvoordeel

Een elektrische auto brengt veel financieel voordeel met zich mee. Zo zijn volledig elektrische auto’s zoals de Tesla nog tot het jaar 2024 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Voor een hybride auto, zoals bijvoorbeeld de Toyota Prius, betaal je tot 2024 een half tarief voor de motorrijtuigenbelasting. Daarnaast ben je natuurlijk minder geld kwijt aan het verbruik – een elektrische auto opladen kost aanzienlijk minder dan een volle tank benzine. Ook kun je met een elektrische auto voorrang krijgen op een parkeervergunning in de grote steden van Nederland.

Milieuvriendelijk

Naast alle persoonlijke en financiële voordelen is elektrisch rijden een stuk beter voor het milieu. Dit is ook de reden dat de overheid het rijden in een elektrische auto wilt stimuleren. Elektrische auto’s produceren immers geen stikstofoxiden en fijnstof, en stoten minder CO2 uit. Je kunt de auto opladen met groene stroom, wat het geheel nog meer milieuvriendelijk maakt. Er zijn momenteel zelfs nieuwe modellen in de maak die rijden op zonne-energie. Die wordt opgewekt door zonnepanelen op de auto zelf!

Fluisterstil rijden

Het rijden in een elektrische auto werkt op een andere manier dan in een traditionele auto. Doordat de elektrische motor heel anders in elkaar zit dan een verbrandingsmotor maakt een elektrische auto minder lawaai. Je rijdt dus enorm stil, wat een extra fijne rijervaring geeft. Dat deze milieuvriendelijke wagens fluisterstil zijn heeft echter ook een nadeel. Zo kan het gevaren opleveren voor fietsers en voetgangers die een elektrische auto minder snel opmerken. Om dit op te lossen zijn er nu ook elektrische auto’s die bij lage snelheden iets meer geluid produceren, voor extra veiligheid.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen