Als het om auto’s gaat, heeft iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan kleinere, zuinigere auto’s, terwijl anderen liever grotere SUV’s kopen. Maar hoe zit het als je een auto wilt kopen die bij je persoonlijkheid past? Hoe weet je welk type auto geschikt is voor jou?

Waar op letten?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een auto die bij je persoonlijkheid past. Het eerste waar je aan moet denken is wat voor activiteiten je graag doet in je vrije tijd. Hou je van buitenactiviteiten zoals kamperen en wandelen, dan heb je een auto nodig met goede terreincapaciteiten. Geef je de voorkeur aan meer ontspannende activiteiten zoals naar de film gaan of winkelen, dan is een kleinere stadsauto beter geschikt voor je. Als je graag je weekends doorbrengt bij sportevenementen of op het circuit, dan is een sportievere auto beter voor je.

Klassiek of nieuw

Als je niet graag zelf aan auto’s werkt, is het niet aan te raden een klassieke sportwagen te bezitten, omdat deze auto’s vaak professionele hulp nodig hebben als er reparaties gedaan moeten worden. Kies in plaats daarvan iets dat meer geschikt is voor routine-onderhoud en reparaties. Als je daarentegen denkt dat het opknappen van een oude auto leuk zal zijn, dan past het kiezen van een van deze voertuigen goed bij je persoonlijkheid. Als spontaan zijn je meer aanspreekt dan vooruit plannen, overweeg dan een cabriolet te kopen, zodat je van de frisse lucht kunt genieten terwijl je rijdt waarheen het je ook brengt.

Benzine en diesel

Het tweede waar je rekening mee moet houden is hoeveel geld je bereid bent voor benzine te betalen. Sommige kleinere stadsauto’s hebben erg kleine tanks en je zult er vaker voor moeten stoppen om te tanken, wat vervelend kan zijn als je niet van wachten houdt. Aan de andere kant kosten grotere vrachtwagens en SUV’s misschien minder aan benzine per gereden kilometer, maar ze kunnen je totale rekening opdrijven omdat ze meestal duurdere brandstof nodig hebben die in grotere hoeveelheden moet worden gekocht.

Welke functies?

Het laatste dat je moet overwegen is wat voor soort functies voor jou belangrijk zijn. Sommige mensen willen bijvoorbeeld dat hun auto’s uitgerust zijn met hypermoderne GPS systemen en entertainment centra, terwijl anderen deze dingen liever niet hebben en zich in plaats daarvan concentreren op prestatiekenmerken zoals pk’s en koppelniveaus. Vind je veiligheid belangrijk, dan kun je misschien het beste een auto kopen met veel airbags of een die is in een paar auto-ongeluktesten geweest en de hoogste waardering kreeg.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen