Nederland is een klein, maar fijn land om te bezoeken. Met een oppervlakte van slechts 41.543 vierkante kilometer is het gemakkelijk om in een paar dagen het hele land te verkennen. Het is een populair land om te bezoeken vanwege de prachtige natuur, de vele historische bezienswaardigheden en de gezellige steden. Als je met de auto op pad gaat ben je er zeker van dat je altijd weg kunt als je dat wilt. Een autosleutel bijmaken is overigens altijd een goed idee. Als je namelijk je sleutel verliest en je hebt geen reserve, dan is dit niet zo handig. In dit artikel delen we een aantal mooie plekken met je om te bezoeken tijdens jouw roadtrip met de auto.

Amsterdam: hoofdstad van Nederland

Amsterdam is een historische stad met veel bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Vondelpark. Het is ook een stad die bekendstaat om zijn levendige nachtleven, met vele bars en clubs.

Domstad Utrecht

Na Amsterdam kun je doorreizen naar Utrecht, een andere historische stad met een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals het Domtoren en het Rietveld-Schröderhuis. Utrecht is ook een populair studentenstad, dus er zat leuke bars en restaurants te vinden.

Hunebedden in Drenthe

Drenthe is bekend om zijn prachtige natuur, met bosgebieden, heidevelden en meren. Het is ook de plek waar je de Hunebedden kunt vinden, prehistorische grafmonumenten die meer dan 5000 jaar oud zijn. Tijdens een wandeling toch jouw sleutelbos verloren in het zanderige gebied? Laat dan op locatie jouw Mercedes sleutel bijmaken zodat je daarna weer op pad kunt.

Prachtig Friesland

Friesland is een waterrijk gebied met vele meren, kanalen en rivieren. Het is ook een populair gebied voor watersportliefhebbers, met vele mogelijkheden om te zeilen, varen en surfen. Bezoek ook Terschelling , een eiland met prachtige stranden en mooie natuur. De auto kan gewoon mee op de boot. Zorg wel dat je een tentje mee hebt om te kunnen kamperen op één van de vele gezellige campings. Op zoek naar iets meer rust? Ameland is ook zeker de moeite waard. Op Ameland mag je ook gewoon met de auto rijden, maar de dorpskernen van Hollum en Nes zijn autoluw. 

Giethoorn: het Venetië van het Noorden

Giethoorn is een dorpje in Overijssel met vele grachten. Het is ook bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ vanwege de gelijkenis met de Italiaanse stad. In Giethoorn kun je met een boot door de grachten varen of een fiets huren om het dorp te verkennen.

Havenstad Rotterdam

Als je van havensteden houdt, is Rotterdam zen bezoek waard. Deze havenstad is de tweede grootste stad van Nederland en biedt vele bezienswaardigheden, zoals de Erasmusbrug, de Euromast en het Nederlands Fotomuseum. Ook kun je hier heerlijk eten in een van de vele restaurants. Ook een autosleutel bijmaken in Rotterdam is altijd mogelijk mocht deze bijvoorbeeld afgebroken zijn in het slot.

Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling is een pretpark in Kaatsheuvel dat geschikt is voor het hele gezin. Het park is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Er zijn vele attracties, shows en andere activiteiten te doen. Het park is ook mooi aangelegd en je kunt je er uren vermaken. In de buurt zijn genoeg mogelijkheden om te kunnen overnachten, van hotels tot vakantieparken. 

Kinderdijk

Kinderdijk is een klein dorpje in Zuid-Holland met een bijzondere geschiedenis. Het dorp is bekend om zijn molens, waarmee de polders in de omgeving drooggehouden werden. Het staat tevens op de Unesco Werelderfgoed lijst. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen