Heb je een bedrijfsauto gekocht en wil je deze verzekeren? Dan hoef je hier tegenwoordig de deur niet meer voor uit. Je kunt online namelijk een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Dit kost je amper tijd en moeite, waardoor je jouw bedrijfsauto snel verzekerd hebt. Toch is het niet verstandig om te hard van stapel te lopen. Waarom niet? Omdat er valkuilen zijn bij een bedrijfsauto verzekeren. Hieronder zetten wij er een aantal op een rijtje.

1. Verkeerde dekking kiezen

In Nederland kun je een bedrijfsauto op verschillende manieren verzekeren. Wanneer je halsoverkop een bedrijfsautoverzekering afsluit, kies je mogelijk de verkeerde dekking. Hier kun je in de toekomst nadelige gevolgen van ondervinden. Zo wordt schade aan jouw bedrijfsauto bijvoorbeeld niet vergoed als je een aanrijding veroorzaakt en het voertuig niet allrisk verzekerd is. Dergelijke schade aan jouw bedrijfsauto wordt namelijk alleen vergoed als je voor de dekking WA + Volledig Casco kiest. Reden genoeg om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden voordat je de knoop doorhakt.

2. Enkel oog voor de premie

Een tweede valkuil bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering is dat ondernemers enkel oog hebben voor de premie. Ondanks dat je altijd premie betaalt voor een bedrijfsautoverzekering, is de premie niet bij iedere verzekeraar even hoog. Wil je een bedrijfsauto verzekeren? Dan maak je waarschijnlijk eerst een vergelijking. Als je hier een vergelijkingssite voor gebruikt, krijg je binnen de kortste keren een groot aantal verzekeringen te zien. Doordat de premie vaak wordt vermeld, kiezen veel ondernemers voor de goedkoopste bedrijfsautoverzekering. Soms is dit de beste keuze, maar dit is lang niet altijd het geval.

3. Geen aandacht besteden aan de polisvoorwaarden

Heb je een bedrijfsautoverzekering met een goede dekking en een gunstige premie gevonden? Dan sluit je deze verzekering mogelijk direct af. Veel ondernemers denken in dat geval dat ze de beste zakelijke autoverzekering gevonden hebben. Toch kan deze verzekering een stuk minder gunstig zijn dan hij op het eerste gezicht lijkt. Werp daarom ook altijd een blik op de polisvoorwaarden voordat je de verzekering afsluit. Het doorlezen van deze voorwaarden kost je misschien even tijd, maar je krijgt hierdoor wel een goed beeld van de verzekering. Bovendien ontdek je op deze manier ook of er geen addertjes onder het gras zitten.

4. Aanvullende verzekeringen links laten liggen

Als je in Nederland met een bedrijfsauto de weg op wilt, ben je verplicht om één van de drie basisdekkingen (WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco) af te sluiten. Daarnaast kun je aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijfsauto. Omdat deze verzekeringen niet verplicht zijn, laten veel ondernemers ze standaard links liggen. Wij raden je aan altijd een blik te werpen op de aanvullende verzekeringen. Lang niet alles wordt immers vergoed als je enkel één van de drie basisdekkingen gekozen hebt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen