Wie een droomauto heeft maar deze niet kan betalen, kan kijken of leasen tot de mogelijkheden behoort. Je betaalt dan een vast bedrag per maand aan een leasemaatschappij om in het voertuig te mogen rijden. Als dit mogelijk is, wil je misschien direct een contract afsluiten. Doe dit niet, want er kan behoorlijk veel verschil in de prijs zitten. Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt, zetten wij hier 4 tips om te besparen op private lease op een rijtje.

1. Lease een kleine in plaats van een grote auto

Aangezien private lease de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, kun je vandaag de dag allerlei verschillende soorten auto’s leasen. Ben je op zoek naar de goedkoopste private lease auto? Dan raden wij je aan voor een kleine auto te kiezen. Waarom? Omdat de maandelijkse kosten voor een kleine auto vaak lager uitvallen dan de kosten voor een groter model. Kies niet standaard voor de kleinste auto, want mogelijk is deze te klein voor het doel waar je hem voor wilt gebruiken.

2. Kijk naar occasions

Wil je graag in een gloednieuwe auto rijden? Dan kijk je vast en zeker of private lease interessant is. Als je wilt besparen op private lease is het alleen niet handig om je tot de nieuwste modellen te richten. De prijs die je maandelijks betaalt om een nieuwe auto te rijden, ligt namelijk aanzienlijk hoger. Kijk daarom ook eens naar occasion private lease. Doordat je een tweedehands auto leaset, betaal je vaak een stuk minder per maand. Bang voor onderhoudskosten hoef je niet te zijn, want dit is doorgaans bij leaseprijs inbegrepen. Dit geldt eveneens voor pechhulp.

3. Kies voor een elektrische auto

Bij de meeste leasemaatschappijen betaal je alleen zelf de brandstofkosten als je een auto leaset. Rijd je veel met het voertuig? Dan moet je regelmatig tanken. Hierdoor ben je mogelijk veel meer kwijt per maand. Overweeg in dat geval een elektrische auto te leasen. Je betaalt dan weliswaar een hogere leaseprijs, maar je hoeft niet meer te tanken. Een elektrische auto leasen is zeker interessant als je thuis een laadpaal hebt en er zonnepanelen op jouw dak liggen. Je wekt dan immers zelf stroom op, waardoor het opladen van de auto je niets kost.

4. Vergelijk private lease auto’s met elkaar

Er zijn mensen die denken dat de private lease kosten bij iedere leasemaatschappij vergelijkbaar zijn. Dit is een misvatting, want er kunnen grote verschillen in de prijs zitten. Reden genoeg om niet direct een contract af te sluiten bij de eerste beste leasemaatschappij die je tegenkomt. Richt je liever tot een vergelijkingssite voordat je een auto leaset. Zo’n site helpt je namelijk om de beste private lease aanbieding te vinden. Besparen op private lease is hierdoor een fluitje van een cent.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen