Ben je zelf handig met auto’s? Dan is het natuurlijk alles behalve verstandig om je auto voor een kleine reparatie naar de garage te brengen. Uiteraard zijn er bepaalde reparaties die je niet zelf uit kunt voeren, omdat je er simpelweg de juiste middelen niet voor hebt. Zelf sleutelen aan je auto heeft tal van voordelen. Allereerst is het financieel gezien natuurlijk een stuk voordeliger en het scheelt je een hoop tijd. Zo kun je bijvoorbeeld op een zaterdagmiddag je auto voorzien van een paar nieuwe banden, terwijl je hier bij de garage misschien wel een week op moet wachten. Kortom, reden genoeg dus om zelf aan de slag te gaan. Maar voor het zover is, is het goed te weten waar je allemaal rekening mee moet houden.

Kies de juiste onderdelen

Wanneer je regelmatig zelf aan het sleutelen bent aan je auto en misschien ook wel aan die van familie en vrienden, dan hoeven we je niet uit te leggen dat het juiste onderdeel essentieel is voor het correct kunnen uitvoeren van een reparatie. Voor de mensen die zelf voor het eerst wat kleine reparaties willen uitvoeren, is het wel belangrijk hier goed naar te kijken. Stel dat je voornemens bent om je ruitenwissers te vervangen, iets wat op het eerste oog een relatief eenvoudig klus lijkt, dan is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat en voor het juiste bevestigingsmechanisme. Ben je inmiddels al wat meer bedreven in het repareren van je auto en ga je ook onder de motorkap aan de slag, dan is het verstandig vooraf goed te kijken wat je nodig hebt. Door een verkeerd onderdeel te plaatsen in de draaiende delen van de motor, kun je onherstelbare schade aanrichten en dat wil je natuurlijk niet!

Vergelijk je onderdelen gemakken online

Vandaag de dag is het online kopen van je auto onderdelen natuurlijk een fluitje van een cent. Door middel van de verschillende zoekfuncties, kun je vaak op basis van je kenteken precies zien welke onderdelen je nodig hebt en eenvoudig je auto onderdelen online kopen. Door de koppeling van de shop met een kentekenregister, kan er namelijk op basis van je kenteken exact worden achterhaald welk type onderdeel nodig is voor jouw auto. Op deze manier weet je niet alleen zeker dat je het juiste onderdeel bestelt, maar heb je vaak ook de keuze uit verschillende merken, waardoor je de prijs grotendeels zelf bepaald. Je hebt vaak zelfs ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gebruikt onderdeel, zodat je extra kunt besparen op de kosten.

Deskundig advies

Ook online kunnen ze je voorzien van deskundig advies. Sterker nog, vaak is dit eenvoudiger, dan wanneer je naar een garage zelf toe gaat. De voornaamste reden, is dat het assortiment online vele malen groter is, waardoor een medewerker sneller kan schakelen als het bijvoorbeeld vastzit op prijs. Daarbij bieden de meeste shops ook een live chat aan, via waar de medewerker gemakkelijk met je mee kan kijken en op basis van een aantal vragen kan achterhalen wat je zoekt. Alles bij elkaar maakt dat het, dat het online shoppen van je auto onderdelen een stuk eenvoudiger is geworden.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen